Kleine stappen motor deel 1

Let niet teveel op wat anderen zeggen, pas als je een eerste stap maakt wordt de volgende duidelijk – Ronald

In deze module staan twee dingen naast elkaar: het positieve gevoel versterken en anderzijds ook kleine stappen nemen.  We gaan aan de slag met de slogan: ‘GO GO GO’

Voorbereiding op de sessie:

In de sessie gaan we de stappen vanuit gevoel prioriteren als we dat nog niet gedaan hebben. Als voorbereiding doen we een speciale dankbaarheids- oefening.

GO 1: Grootsheid Opdelen in kleine stappen

Opdracht 1 Lees hoofdstuk 2

Lees blz. 35 t/m 37 van hoofdstuk 2 van het boek over de trekkracht van een ideaalbeeld en haalbaarheid van hoge doelen. Je kunt de top bereiken door kleine stappen te nemen.  We overschatten wat we in 1 jaar kunnen doen maar we onderschatten wat we in 3 jaar kunnen doen.

GO: Genieten van dingen Ondernemen, het doen

Genieten van waar je nu BENT, maar ook van wat je nu doet (flow) en van waar je eventueel naar toe zou kunnen is het belangrijkste om verder te komen.

Dat bestaat eigenlijk uit 4 onderdelen:

  1. Genieten van waar je nu bent , en dankbaarheid met wat er is en gebeurt brengt de motor in beweging. Let op: frustratie en weerstand brengt stilstand.
  2. Het gaat daarnaast natuurlijk ook gewoon om het ondernemen, het DOEN.  Om iets te bereiken zul je er simpelweg aan moeten beginnen. Je kunt ertegen op zien. Maar dat kun je zien als een teken dat je op de goede weg zit.
  3. Als je dan ook nog leert te genieten van het doen, vooral focussen op wat je leuk vindt, kom je in ‘flow’, waarbij je gemakkelijk de tijd vergeet.
  4. Genieten van waar je naar toe gaat of zou kunnen gaan. Noem het dromen,  noem het visualiseren. Visualiseren helpt ook om dingen te realiseren. Dit filmpje over visualiseren geeft precies aan hoe het werkt.

Opdracht 2: Zinnen top 5 verder uitwerken

Hoe werk je de zinnen van jouw top 5 uit? Een voorbeeld wat je zou kunnen doen vind je in het werkblad
Doe het vooral op je eigen manier.

Optioneel: Maya kalender en jouw kracht en gave

Lees de inleiding op het werkblad. Doe de opdracht als voorbereiding op de volgende sessie.

Download het werkblad en druk het af

Vond je deze pagina interessant? Deel het via Twitter of Facebook!